9. Gemeente en financien

De gemeente Loon op Zand is uniek en trots. Onze drie dorpen kenmerken zich door een eigen én gezamenlijke identiteit, het is hier mooi wonen. Hier hoort een gemeente bij die haar inwoners helpt, informeert en faciliteert zonder tussenkomst van onnodig veel en onduidelijke regels.

VVD streeft naar een gemeente die voor haar inwoners klaarstaat, zowel fysiek als digitaal. Tijdens de coronacrisis is de gemeente voor een doeltreffende, snelle, maar correcte aanpak gegaan om haar inwoners zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. De VVD wil op deze manier verdergaan, dit verbeteren én verder uitwerken.

Bewust omgaan met financiën

Net als thuis dient de gemeente verantwoord en bewust met haar financiën om te gaan. De VVD vindt dat de gemeente niet meer kan en mag uitgeven dan wat zij heeft.

De VVD heeft er de afgelopen jaren voor gestreden de gemeentelijke financiën weer op orde te krijgen, en met succes. De begroting is sluitend en we willen deze financiële koers voortzetten!

Lastenverlaging

Wij zijn voor het verlagen van onze lokale belastingen. Sinds wij in het college zitten zijn de gemeentelijke lasten gedaald. Deze lijn willen wij doorzetten. Verlagen waar mogelijk, dat is ons streven, zowel voor inwoners als de (toeristische) ondernemers.

De VVD is wil de hondenbelasting afschaffen.

Loon op Zand in de toekomst

Voor de VVD is zelfstandigheid het uitgangspunt. Wij volgen hierin uw wens. Wij gaan de komende twee jaar aan de slag met onze organisatie zodat we klaar zijn voor de toekomst.

Andere bestuurlijke mogelijkheden houden wij wel in het oog om zo, ook op de lange termijn, het beste te doen voor eenieder. Wij denken hierbij in in mogelijkheden en (nieuwe) kansen.

Zelfstandig blijven is ons uitgangspunt

Dat van u ook?