8. Veiligheid en leefbaarheid

Je veilig voelen Het is belangrijk dat we ons veilig voelen in onze eigen dorpskern. Preventie is een belangrijk onderwerp, maar als het dan toch nodig is, zijn politie, ambulance of brandweer snel ter plaatse. Veiligheid is een gezamenlijke inspanning en valt of staat bij de bereidheid van onze inwoners om verdachte of onveilige situaties te melden.

Het doen van aangifte is, en blijft, een belangrijk middel om zicht te krijgen op grote en kleine criminaliteit in de gemeente. Door de analyse van aangiftes kan cameratoezicht goed worden ingezet om uw veiligheid te vergroten.

Actieve bestrijding

Actieve bestrijding van drugs en drugsafval vragen een goede samenwerking tussen gemeente, politie en inwoners in de dorpskernen en het buitengebied. Inwoners in de wijken van Loon op Zand moeten beschermd worden tegen criminelen die hennepkwekerijen willen inrichten.

Vroegsignalering en onderzoek naar ondermijning moeten een preventieve werking daarbij hebben. Daarbij is een goed bereikbare en herkenbare wijkagent een belangrijke schakel. Contact met de wijkagent moet laagdrempelig en toegankelijk zijn.

Van andermans spullen blijf je af

We vinden het normaal dat je met je handen van andermans spullen afblijft. Geweld is helemaal uit den boze. Hufters die dit verpesten pakken we hard aan. Hulpverleners en anderen die zich voor de publieke zaak inzetten horen ongestoord hun werk kunnen doen. Gemeente en politie treden hard op tegen mensen die hen bedreigen of aanvallen.

Actieve buurtpreventieteams

Veiligheid wil de VVD aanvullend realiseren door onze actieve buurtpreventieteams en appgroepen. Daarmee kun je snel een melding maken en er iets aan doen!

VVD Loon op Zand wil:

  • Preventie en vroegsignalering

  • Analyse aangiftes en cameratoezicht

  • Bereikbare wijkagenten