7. Ondernemen

Ondernemers de ruimte geven Ondernemers weten zelf het beste hoe zij een bedrijf moeten runnen. Wij geven hen graag de ruimte om te doen waar zij goed in zijn, geen overbodige bemoeienis! Bij vragen moet er een gemeente zijn die flexibel is en van juist advies kan voorzien. Voor een juiste ondersteuning bij vragen vinden wij een flexibel ondernemersloket erg belangrijk. Ook de groeiende groep ZZP-ers moet hier terecht kunnen!

Bedrijventerreinen

De bedrijventerreinen in onze kernen zijn steeds verder gevuld. Naar de toekomst toe willen wij onderzoeken of er nog uitbreidingsmogelijkheden zijn. Onze bedrijventerreinen moeten er aantrekkelijk uitzien en wij willen de veiligheid ook blijvend controleren.

Centra

Het centrum van Kaatsheuvel hebben wij een flinke opknapbeurt gegeven en het straatbeeld ziet er mooi uit. Nu is het aanpakken van de leegstand aan de beurt.

Door de opkomst van internetaankopen, Corona en nieuwbouw is in Kaatsheuvel te veel leegstand ontstaan. Daarnaast willen wij aan de slag met het gebied ten noorden van het centrum.

De Kerkstraat is onlangs opnieuw ingericht in Loon op Zand. Wij willen nu aan de slag met Het Looijershof in Loon op Zand. Het parkeerprobleem teistert ons hier al te lang.

Meedoen

Werken leidt tot zelfstandigheid en eigenwaarde. Wie werkt investeert in zichzelf en in de toekomst van onze samenleving. Zij die echt niet kunnen werken, verdienen alle steun die de samenleving op kan brengen. Wij vinden het belangrijk dat mensen die niet kunnen werken wel meedoen in de samenleving. Voorbeelden hiervan zijn in de sociale werkplaats bij Baanbrekers, begeleid werken bij een

bedrijf of vrijwilligerswerk in de wijk.

Waar staat de VVD voor

  • Goed ondernemersklimaat

  • Veilige en ondernemende bedrijfslocaties

  • Werken en een vangnet voor degene die het nodig heeft