6. Toerisme en recreatie

Een parel in de regio Een parel in de regio, dat is Loon op Zand en hier zijn wij trots op. Wij zijn zuinig op onze omgeving en zorgen hier goed voor. De gemeente Loon op Zand is in 2021 uitgeroepen als wandelgemeente van het jaar. Dit heeft een reden, onze natuur is prachtig! Van Huis ter Heide tot aan de Loonse duinen en de bossen ertussen in.

Deze mooie omgeving willen wij verder verbeteren door goede faciliteiten zoals voldoende en veilige parkeergelegenheid en voorzieningen voor tijdens
de actieve recreatie (fiets- en wandelroutes, bankjes et cetera). Het moet zo aangenaam zijn dat je ervoor terug komt!

Luisteren en meedenken

Onze toeristische en recreatieve sector willen wij verder versterken, zeker na de pandemie. Hierbij luisteren we naar de behoeften van onze ondernemers. Wij willen
blijven deelnemen aan het Regionaal Bureau voor Toerisme, een meerwaarde voor onze ondernemers.

Een gemeente moet volgens de VVD meedenken in mogelijkheden, kansen omarmen en nieuwe initiatieven stimuleren. Een (startende) ondernemer, stichting of initiatiefnemer moet ook ten alle tijden bij de gemeente terecht kunnen met vragen.

Inwoner en toerist hand in hand

Wij vinden het belangrijk dat het genot van inwoner en toerist hand in hand gaat. Samen genieten van het moois dat onze kernen te bieden hebben. Het moet ten alle tijden prettig wonen blijven voor onze eigen inwoners. Oftewel, een goede balans tussen reuring en rust.

Verder koesteren we historische kenmerken en zijn we trots op ons prachtige Witte Kasteel, mede door de mooie evenementen en de sociale activiteiten.

Accommodaties

Onze gemeente kenmerkt zich door een diversiteit
in verblijfsaccommodaties. Die diversiteit in vormen
van verblijf stimuleren wij zodat het voor eenieder mogelijk is een nachtje te verblijven in deze prachtige gemeente.

De toeristenbelasting willen we graag omlaag brengen zodra onze begroting dit toelaat. 


Waar staat de VVD voor

Goede faciliteiten creëeren
Er zijn voor onze toeristische ondernemers

Toeristenbelasting omlaag brengen