5. Verenigingsleven en vrijwilligers

De kern van onze gemeente Verenigingen vormen de sociale kern van onze gemeente. De VVD wil daarom vooral meedenken en faciliteren. Niet belemmeren in hun doen en laten, ze weten immers zelf de boel het beste te runnen. De accommodaties zijn opgenomen in het meerjaren- onderhoudsplan. Hierdoor kan de gemeente ervoor zorgen dat verenigingen gebruik kunnen blijven maken op langere termijn van hun accommodatie. Verenigingen hebben een verbindend karakter. Of het nu gaat om een sportvereniging, carnavalsvereniging of harmonie, het verbinden van mensen maakt het sociale leven in Loon op Zand.

Een nieuwe Wetering in Loon op Zand

Daarom wil de VVD een nieuwe Wetering realiseren. De nieuwe Wetering moet voelen als een huiskamer van de kern Loon op Zand met een verbindend karakter. De binding van verenigingen met de Wetering maar ook de vrijwilligers die we waarderen voor hun enorme en waardevolle inzet. De nieuwe Wetering blijft betaalbaar zodat verenigingen en vrijwilligers er ook gebruik van kunnen blijven maken. Of het nu een sportvereniging is, die bewegen stimuleert, of een orkest dat muzikaal harmonie brengt, het past in het beeld van een bruisende huiskamer. Een voorziening als een consultatiebureau in Loon op Zand, moet gewoon blijven!

Meedenken

De VVD wil meedenken met verenigingen voor uitbreiding en een realistische financiering. Daarbij wil de VVD denken vanuit mogelijkheden en hindernissen opruimen. Vrijwilligers zijn immers een belangrijke factor in de gemeente Loon op Zand. Aandacht voor je buren of alleenstaande oudere is een kleine moeite, maar geeft wel een groot effect van oprechte aandacht voor die persoon!

De VVD zet zich in voor

  • Verenigingen met een verbindend karakter

  • Een betaalbare Wetering voor iedereen

  • Het behouden van het consultatiebureau in Loon op Zand