4. Zorg en onderwijs

Gezonde scholen

De VVD zet zich in voor gezonde en groene scholen. Wij zetten ons allereerst in voor een fris binnenklimaat, basisschool de Vaert is dan ook echt aan nieuwbouw toe. Vervolgens gaan wij aan de slag met de buitenruimte. Rondom de school vinden wij het belangrijk dat het groen en veilig is. Groen om in te spelen en veilige verkeerssituaties.

Een goede verdeling van basisscholen in de kernen is voor ons erg belangrijk. Daarnaast strijden wij voor het behoudt van onze middelbare school, het van Haestrechtcollege, in de gemeente!

Frisse Scholen staat hoog op onze agenda

Jeugd

Een goede opvoeding biedt kansen voor de ontwikkeling van talent en maakt jongeren tot verantwoordelijke mensen. Opvoeding is ook lastig en hier kun je hulp bij nodig hebben, dan heb je de gemeente nodig! Wij vinden het belangrijk dat jeugdhulp laagdrempelig en lokaal georganiseerd is. De gemeente moet ouders met (beginnende) hobbels of problemen op weg helpen of begeleiden naar de juiste vorm van jeugdhulp.

De VVD wil ook het consultatiebureau in Loon op Zand behouden.

Volwassen

De toegang voor ondersteuning of hulp regelen wij lokaal. De gemeente is hierin toegankelijk en de medewerker uit het wijkteam moet meedenken in oplossingen. Als je ergens voor in
aanmerking komt moet het vlot geregeld worden.

Wij vinden mantelzorgers van onschatbare waarde. Wij zetten ons in om hen te ontlasten en te waarderen.