3. Groen en wegen

Openbaar groen

Het onderhoud van het openbaar groen in onze drie kernen is volgens de VVD een kerntaak van de gemeente. Dit groen moet goed ‘gastheerschap’ uitstralen in de wijk en rond de kernen. Daarvoor zetten we in op het versterken van de groenstructuur en combineren dit slim met de nodige aanpassing aan de riolering en het onderhoud van onze wegen.

We stimuleren inwonerinitiatieven om openbaar groen te onderhouden in de eigen omgeving.

Riolering

We voeren niet alleen noodzakelijk onderhoud uit, ook kijken we naar manieren om ons rioleringssysteem te verbeteren. Bijvoorbeeld door het scheiden van vies afvalwater en schoon regenwater. Wat immers nog niet vies is hoeft ook niet vies te worden en kan zo de bodem in om bij te dragen aan de kwaliteit van het groen in onze gemeente.

Onderhoud infrastructuur

De kwaliteit van de lokale infrastructuur en het openbaar vervoer is een randvoorwaarde voor zowel een goede verkeersdoorstroming als voor de kwaliteit van de leefomgeving. Volgens de VVD is er teveel bezuinigd op het onderhoud van wegen en is het tijd om hierin te investeren.

Mobiliteit

We verplaatsen ons allemaal voortdurend. Om naar ons werk te gaan, om boodschappen te doen, om familie en vrienden op te zoeken en om te recreëren. Je wilt zonder al te veel gedoe van A naar B komen. We zetten ons in voor een goede bereikbaarheid en verkeersdoorstroming. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de wisselstroken op de Europlaan langs de Efteling.

Wegen

Door slimmer en wijkgericht om te gaan met het verbeteren van de buitenruimte kan de kwaliteit van wegen, groen en riolering volgens ons omhoog. Dat vraagt wellicht wel om investeren in het wegonderhoud op korte termijn, maar op de lange termijn zal dat zich volgens ons terugverdienen door minder onderhoud in de toekomst.

Openbaar vervoer

De laatste jaren is er veel ingeleverd in de bereikbaarheid van onze kernen met het openbaar vervoer, dit terwijl de gemeente onderdeel is van een groter economisch systeem in de regio van wonen en werkgelegenheid. Denk alleen al aan de verkeersbewegingen op de Midden-Brabantweg

Wij als VVD geloven erin dat door (samen met de regio) een impuls te geven aan het openbaar vervoer de bereikbaarheid voor wonen, werken en recreëren voor iedereen wordt vergroot. Dat daarmee werk voor iedereen bereikbaar(der) wordt en dit een impuls geeft aan de lokale economie.