2. Wonen

Voldoende woningen Er is een fors woningtekort in de regio en om ook voor eigen inwoners voldoende en betaalbare woningen te houden zet de VVD in op de bouw van 400 nieuwe woningen in de komende 4 jaar. Gespreid over de kernen zodat ieder die dat wil ook in zijn eigen dorp moet kunnen blijven wonen.

Zo wordt er doorgebouwd aan bestaande plannen, maar wil de VVD ook onderzoeken of er andere manieren zijn om in de woonruimte vraag te voorzien. Als alternatief voor nieuwbouw kan bijvoorbeeld gedacht worden aan woningsplitsing, sloop herbouw, of omvormen van bestemming.

De juiste woning voor iedereen

Daarbij is het voor de VVD van belang dat er ook wordt gebouwd voor de juiste doelgroepen zodat jongeren en jonge gezinnen weer kunnen kiezen voor wonen in de eigen kern.
Voor ouderen mikken we op de juiste levensloopbestendige woning in de buurt van goede voorzieningen zodat zij indien gewenst lang zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarbij kijken we ook wat er mogelijk is om de doorstroom op de huizenmarkt te vergroten. Ook ligt onze focus op starterswoningen voor onze starters.

CPO

Indien initiatieven zich hiervoor aandienen kijken we graag mee met mensen die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Wanneer een groep mensen het ontwerp van hun woning in eigen hand willen nemen en zelf willen bouwen, ondersteunen we dit.

Duurzaam

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, duurzaamheid is bij het bouwen van woningen cruciaal! 


VVD Loon op Zand gaat voor

Starterswoningen

Duurzame woningen

- Levensloopbestendige woningen