1. Duurzaamheid en milieu

Duurzaamheid en milieu zijn cruciaal We vinden het belangrijk om goed en zuinig om te gaan met energie, water en het milieu. Dat is van belang voor onze kinderen en kleinkinderen. Duurzaamheid biedt een kans voor economische ontwikkeling doordat bedrijven en inwoners investeren in bijvoorbeeld isolatie, en zonnepanelen. De gemeente kan duurzaamheid stimuleren door in te zetten op eenvoudigere procedures, niet door subsidies.

Ook buiten onze gemeentegrenzen

Met de REKS (Regionale Energie- en Klimaatstrategie) werken we samen in de regio aan de energietransitie en het veranderende klimaat. Immers CO2 houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Loon op Zand gaat ook te maken krijgen met de verschuiving van gas naar elektriciteit.

De VVD vindt het belangrijk dat duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand gaan. Energie die je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken. Besparing gebeurt door betere isolatie en energiezuinige apparatuur. We willen inwoners kunnen ondersteunen om zelf maatregelen te nemen de eigen woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld via het duurzaamheidsloket.

Stimuleren en meedenken

De VVD wil inwoners stimuleren om mee te denken en met initiatieven te komen, in plaats van regels en verplichtingen. De energietransitie en het klimaat is iets van ons allemaal! Door het vergroten van het aantal laadpalen willen we het gebruik van elektrische auto’s in onze gemeente stimuleren, ook willen we kijken naar nieuwe vormen van deelmobiliteit.

Afval en recyclen

Afval en afvalverwerking moeten leiden tot mogelijkheden van recycling en hergebruik. Binnen de gemeente is afvalscheiding thuis, maar ook in de milieustraat belangrijk. Een avond openstelling van de milieustraat tijdens de maanden waarin de zomertijd geldt, moet mogelijk zijn. 


Duurzaamheid volgens de VVD is

Ook voor volgende generaties

Betaalbaar