Suzan Mandemakers

Adres:Hoofdpoort 106
5171 DN Kaatsheuvel
Contact:tel: 06-20622630

Wie is Suzan?

Mijn naam is Suzan Mandemakers, ik ben geboren in 1995 en opgegroeid in Loon op Zand. Hier heb ik mijn bassischooltijd op de Blokkendoos doorgebracht. Ik heb een bachelor Bestuurskunde afgerond en na vorig jaar mijn pre-master sociologie afgerond te hebben volg ik nu de master beleidssociologie aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Naast het studentenleven, hapjes en drankjes, doe ik graag vrijwilligerswerk vóór en met kinderen en kinderen met een beperking. Zo organiseer ik leukste kinderweek in Loon op Zand, Jeugd Vakantie Werk, en ga ik met stichting WigWam op vakanties om beperkte kinderen samen met hun ouders een onvergetelijke tijd te bezorgen. Sportief gezien zwem ik graag of ga ik hardlopen door de mooie natuur die onze gemeente te bieden heeft.

 

Waarom VVD?

Momenteel ben ik bezig met mijn master maar mijn politieke interesse is al aanwezig sinds de middelbare school. De lokale politiek interesseert mij momenteel in het bijzonder omdat ik daadwerkelijk veranderingen kan voortbrengen in de samenleving. Gemeenten kunnen doelgroepen beter bereiken en maatwerk leveren.

Ik ben lid van de VVD omdat ik vind dat mensen vrij moeten kunnen zijn. Ik geloof in de kracht van de mens en het individu. Men is niet vrij wanneer hij of zij afhankelijk is van een uitkering of subsidie. Desalniettemin vind ik dat de overheid verenigingsparticipatie en het bijdragen aan de samenleving wel moet stimuleren, in het bijzonder voor en bij kinderen. Zij zijn, in mijn ogen, de meest kwetsbare groep in de samenleving en elk kind heeft recht op een basis. Daarnaast vind ik dat het ambtelijk apparaat groots en duur is vormgegeven in Nederland, mijn inzien kunnen hier nog genoeg slagen op worden gemaakt.   

 

Wat doe ik voor de VVD?

De afgelopen vier jaar heb ik namens de VVD in de gemeenteraad plaatsgenomen. Hierin was ik verantwoordelijk voor de portefeuilles sociale zaken, in het bijzonder jeugdhulp en Baanbrekers en toeristische- en economische zaken, in het bijzonder de Efteling. Daarnaast neem ik namens de VVD plaats in de agendacommissie, de commissie Anders Besturen en ben ik geregeld voorzitter van de opiniërende vergaderingen. Ten slotte heb ik mijn afstudeerstage en bachelor scriptie gevolgd en geschreven in de Tweede Kamer bij de landelijke VVD-fractie. Gedurende deze periode heb ik mijzelf gespecialiseerd in de inkoopmethodieken van jeugdhulp.     


Wat zijn mijn portefeuilles?

1.         Economische zaken;

2.         Recreatie en Toerisme;

3.         Jeugdhulp en Jeugdbeleid;

4.         Maatschappelijke ondersteuning;

5.         Sociaal Cultureel Werk;

6.         Milieuzaken;

7.         Openbaar Vervoer en Nightliner;

8.         Bibliotheekwerk.

 

Raadswerkgroep

-        Lid Agendacommissie

-        Lid Raadswerkgroep Anders Besturen

-        Lid Raadswerkgroep Sociaal domein